Ce să faceți și ce să nu faceți,
înainte și după epilarea definitivă.
► Pe zona care urmează a fi epilată cu laser nu trebuie aplicată ceară sau smuls firul de păr cu aparate de epilat sau cu penseta, electroliza etc. cu cel puțin 4 săptămâni înainte; nu este recomandată nici crema depilatoare întrucât poate afecta calitatea rădăcinii firului de păr.
Este absolut interzisă orice formă de smulgere a firului de păr.
Epilarea cu ceară smulge rădăcina foliculului pilos, caz în care epilarea cu laser nu mai are pe ce să acționeze.
Trebuie deci, circa 4 săptămâni în care firele de păr să poată crește.
► Înainte de a vă face programarea luați în calcul să nu fiți la menstruație sau imediat înainte de această perioadă.
Pe toată perioada ședințelor de epilare cu laser este interzisă epilarea cu ceară. Intre ședințe se va folosi doar aparatul de ras deoarece foliculii piloși nu cresc niciodată în același timp, ci sunt supuși unui proces ciclic în care fazele active alternează cu cele de repaus.
► În dimineața zilei in care veniți la ședința de epilare, zona care urmează a fi epilată trebuie rasă cu lama, cu grijă pentru a evita iritarea zonei sau răni, pe care este interzis să aplicăm laserul. Firul de păr trebuie să fie cât mai scurt, pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina parului și nu în partea de deasupra, care se va încălzi inutil. NU este necesar ca firul de păr să depășească suprafața pielii.
► Înainte de ședința de epilare definitivă este interzis consum de medicamente fotosensibile: antiinflamatoare, antibiotice, antidepresive – în funcție de prospect și a vitaminei A.
► Cu minim 1 săptămână înainte de ședința de epilat cu laser vor fi sistate:
• ședințele de bronzare de orice fel (expunerea la soare în vederea bronzării, ședințele de bronzare la solar, bronzarea organică, aplicarea oricărui produs autobronzant sau destinat pigmentarii pielii etc.)
• folosirea unor creme exfoliante, cum sunt cele cu Retinol, Differin, Acid Glicolic, Alpha Hidroxizi, creme acide de orice fel;
• efectuarea unor tratamente cosmetice de exfoliere, microdermoabraziune, tratamente pe baza de creme acide gen A-HA.
• alte proceduri laser pe aceeași zonă
Modificarea pigmentului natural al pielii dumneavoastră va modifica răspunsul la epilarea cu laser și va îngreuna obținerea rezultatului dorit, mărind numărul de ședințe necesare epilării definitive.
• În cazul în care ați suferit arsuri solare în zonele vizate de tratament, cu mai puțin de 1 săptămână înainte de tratament, vă rugam să ne contactați pentru a stabili împreună cu un specialist protocolul primei ședințe.
► Dacă trebuie să stați mult afară, expusă la soare, timp de minim 3 – 4 zile folosiți cremă de protecție solară – factor de protecție SPF 50+ pe suprafața pe care a fost făcută epilarea cu laser; repetați protejarea cu cremă SPF 50 a zonelor epilate cu laser la fiecare câteva ore.
► Vă rugăm ca, înainte de fiecare ședință de epilare cu laser la care vă prezentați, să evitați folosirea oricărui fel de cremă, parfum, odorizant sau orice fel de produs cosmetic sau medical în zonele pe care facem epilarea.
► În cazul în care, în prezent sau în trecut, ați acuzat erupții de herpes în zonele vizate de epilarea definitivă, vă rugăm să solicitați medicului dumneavoastră administrarea unui tratament medicamentos preventiv, pe care să îl urmați cu o săptămână înainte de prima ședință.
► Toate bijuteriile metalice trebuie scoase din zona care urmează a fi epilată.
► Administrarea vitaminei C cu 7 zile înainte de ședința de epilare cu laser poate ajuta.
Deși, „epilare definitivă” este expresia uzuală folosită de milioane de femei din întreaga lume când caută acest tratament pe internet sau întrebând prietene ori cunoștințe, termenul mai potrivit este de epilare de lungă durată pentru că, chiar și cu cele mai performante lasere din lume, procedura de epilare definitivă nu este tocmai permanentă, este definitivă dar parțială.
Chiar dacă un folicul de păr distrus nu se mai reface, la persoanele cu dereglări hormonale foliculii de păr se dezvoltă mai intens decât la alte persoane.
Astfel, este necesar să se ţină seama şi de moştenirea genetică a pacientului.
Există părul genetic pe care îl avem în momentul în care ne-am născut, care apare pe măsură ce creștem în vârstă și se stabilizează după pubertate și mai există părul care apare sub acțiune hormonală.
Părul hormonal este cel mai greu de controlat pentru că nu ii tratăm cauza ci efectul.
Firele de păr cresc după un „program” ce comportă 3 faze: de creștere, de stagnare și de regresie; una singură e cu fir terminal și de aceea trebuie să respecți ritmul acesta.
Cele mai performante lasere de epilare elimină definitiv doar firul care era terminal în momentul ședinței de epilare. Ca să nu fim nevoite să facem mai multe ședințe decât cele prevăzute de protocol, este important să respectăm intervalul recomandat între ședințele de epilare.
Deși au fost și sunt cereri, nicio clinică din lume nu acordă garanții care să acopere „creșterea din nou” a părului.
Motivul este că foliculii piloși sunt condiționați hormonal și nu se poate ști cu certitudine daca o anumită persoana nu va avea o fluctuație hormonală care să stimuleze alți foliculi să transforme puful în păr terminal, gros și pigmentat.
Din acest motiv epilarea poate fi permanentă, însă nu va fi niciodată completă.
Indiferent de reclame, trebuie știut că epilarea cu laser asigură lipsa firului de păr pentru 5 până la 7 ani. Părul crește în cicluri și niciodată nu avem la un anumit moment dat toate firele crescute, din toți foliculii. Din acest motiv este necesar ca o dată pe an să se facă o ședință de întreținere.
Spre deosebire de vechile generații de sisteme de epilare precum IPL sau SPL, epilarea definitivă cu laserul diodă Elysion Pro nu doare. Maxim, poți resimți în zona inghinală o pișcătură foarte ușoară. Dincolo de terminațiile nervoase, nu simți aproape nimic.
Producătorul dispozitivului a dezvoltat și patentat un sistem de răcire care pornește din vârful aplicatorului și care reduce temperatura generată de lumină la nivelul pielii.
Crystal freeze asigură o temperatură constantă de 6 grade Celsius în vârful aplicatorului, indiferent de durata tratamentului sau de temperatura din cameră, iar durerea este inlocuită de o senzație de piscătură.
Totodată, se aplică un gel de răcire care ne protejează de căldura emisă. Această tehnologie patentată asigură automat si constant un maxim de confort pe durata procedurii, creând o senzație plăcută la nivelul pielii.
La SKiN MedSpa monitorizăm în permanență nivelul de confort al pacientului în timpul tuturor procedurilor efectuate.
Procedura de epilare definitivă cu Elysion Pro este sigură, având o serie de măsuri de siguranță dezvoltate pentru a asigura confortul și sănătatea pacientului în timpul tratamentului. Sistemul Crystal Freeze reglează temperatura automat și constant, făcând tratamentul sa fie sigur 100% .
Certificarea obținută de dispozitivul Elysion Pro este printre cele mai riguroase din lume. Se primește greu, pe baza dovezilor științifice obținute în urma unor studii si cercetări clinice întinse pe ani de zile și a unor teste mai mult decât exigente.
La SKiN MedSpa folosim cele mai performante și mai sigure dispozitive din domeniul remodelării corporale și esteticii faciale, tocmai pentru a obține cele mai bune rezultate fără niciun risc pentru pacienții și pacientele noastre.
Dat fiind că la SKiN MedSpa epilarea este realizată cu cel mai puternic laser diodă care face ca firele de păr să pocnească, iar unele să iasă din piele chiar în timpul ședinței, toți pacienții au observat rezultate chiar după prima ședință.
În funcție de zonă și de structura firului de păr, este necesar un număr diferit de ședințe de epilare definitivă pentru a elimina complet toate firele de păr.
După prima ședință firele de păr vor crește normal până la 10 – 14 zile, când încep să se desprindă de rădăcină.
Deși, de la ședință la ședință firul de păr va fi mult mai fin și va crește tot mai rar și mai depigmentat, este foarte important să nu fie abandonate ședințele de epilare după primele rezultate altfel, în maxim 1 an, trebuie reluate.
Rezultatele pot varia, iar unii pacienți pot avea nevoie de mai multe ședințe, în funcție de cantitatea și structura firului de păr, dar și de problemele hormonale.
Cu cât firul de păr este mai negru şi mai gros şi pielea mai albă cu atât numărul de şedinţe este mai mic.
Este foarte important ca pentru fiecare pacient să se aplice un tratament personalizat, pentru că pentru tipuri de piele diferite se aplică setări diferite.
Ca să nu fim nevoite să facem mai multe ședințe decât cele prevăzute de protocol, este important să respectăm intervalul recomandat între ședințele de epilare.
Aparatul cu care se face epilarea este foarte important.
Un laser medical scump, cu o anumită putere, garantează rezultate eficiente pe termen lung, pe când unul de tip replică, fără studii medicale, poate să creeze arsuri sau un număr mult mai mare de ședințe.
Elysion Pro este un laser performant, de ultimă generație, cu o tehnologie modernă, progresivă, care ne permite să atingem rezultate extraordinare.
Rezultatele tratamentului variază foarte mult de la o persoană la alta, fiind influenţate de factori precum:
– vârsta, dieta, metabolismul local al firului de păr, ciclul de creştere etc.
– tipul de păr şi tipul de piele (cel mai bine răspund la tratament cei cu piele deschisă, fir de păr gros şi închis la culoare)
– adâncimea la care se află rădăcina
– afecţiuni endocrinologice asociate, care ar putea să interfereze (ovar polichistic sau boli tiroidiene)
Standard, sunt recomandate 8 ședințe (la interval de 6 – 8 săptămâni), dar pot fi necesare până la 10 ședințe iar în zona inghinală (mult mai sensibilă, unde nu se poate lucra cu intensități mari), chiar și 12 ședințe.
Iar apoi protocolul recomandă 1 ședință de întreținere o dată la 8 – 12 luni.
In funcție de zona aleasă poate dura:
mustața: | 5 minute |
axila: | 10 minute |
axila & inghinal: | 30 minute |
picioare scurt: | 30 minute |
picioare lung: | 45 minute |
full body: | 90 minute |